
کارگاه آشنایی با خطوط اسلامی ازجمله خط ثلث، ریحان، نسخ، محقق، رقاع و توقیع و شناخت خطوط کتیبههای قرآنی به همت غرفه جهاد دانشگاهی در بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم برگزار شد.
به گزارش ایکنا، یکی از پرمخاطبترین غرفههای بخش دانشگاهی بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، غرفه جهاد دانشگاهی است که شب گذشته برنامهای ویژه را برای مخاطبان و علاقهمندان به خطوط اسلامی و قرآنی در عصر سومین روز از اردیبهشت برگزار کرد.
کارگاه آموزشی آشنایی با خطوط اسلامی و کتیبههای قرآنی با حضور حامد توسلی، مدرس دانشگاه علم و فرهنگ و جمعی از هنرجویان رشته خوشنویسی که پیشتر در نمایشگاههای جهاددانشگاهی نیز صاحب رتبه شده بودند، برگزار شد.
در همین رابطه گفتوگویی را با توسلی، مدرس دانشگاه علم و فرهنگ در حوزه گرافیک، طراح حروف، خوشنویسی و استاد مدعو کارگاه آشنایی با خطوط اسلامی انجام دادیم.
وی با اشاره به برگزاری کارگاه روز گذشته در غرفه جهاد دانشگاهی گفت: این کارگاه درباره شناخت خطوط اسلامی ازجمله خط ثلث، ریحان، نسخ، محقق، رقاع و توقیع بود که توضیحاتی در اینباره به هنرجویان ارائه شد. همچنین درباره قواعد خط ثلث و کتیبهنگاری در مساجد برای هنرجویان صحبت شد و توضیحاتی پیرامون حروف و مفردات این خطوط برای حضاری که در جلسه بودند، داده شد.
توسلی افزود: طی این کارگاه تفاوت بین خطوط ثلث، ریحان و محقق از نظر شکل و اندازه، فرم، حروف و فرم جانمایی این حروف در کتیبهها تشریح شد. همچنین درباره انواع کتیبههای قرآنی و مساجد در خط ثلث توضیحاتی ارائه شد و بعد از آن به کتابت بسم الله الرحمن الرحیم پرداختیم و در قالب خطوط مختلف این طرح به هنرجویان ارائه شد.
مدرس دانشگاه علم و فرهنگ در حوزه گرافیک ادامه داد: در پایان این کارگاه هنرجویان از مطالب و محتوایی قرآنی که در اختیارشان قرار داده شده بود، رونویسی کردند و اشکالات آنها نیز برطرف شد.
این استاد دانشگاه درباره استقبال علاقهمندان از این ورکشاپ هم گفت: این ورکشاپ بسیار پرشور برگزار شد، اما اگر اطلاعرسانی بیشتری هم صورت میگرفت قطعاً شاهد استقبال بیشتری میبودیم. البته به دلیل محدودیت فضا و شرایطی که داشتیم کار به شکل فراگیرتر ارائه نشد.
وی با بیان اینکه در طول زمان برگزاری نمایشگاه کارگاههای آموزش خطوط اسلامی و خط تحریری و همچنین تذهیب را با همکاری مؤسسه قرآنی حامی نور علوی برگزار میکنیم، گفت: همچنین با همکاری جهاد دانشگاهی کارگاههای دیگری را برگزار کردیم که این کارگاهها بسیار پربار بود.
توسلی اظهار کرد: از مسئولان جهاد دانشگاهی که در این عرصه مخصوصا هنر علاقهمندانه کار را دنبال میکنند و از هنرمندان استقبال کرده و از آنها دعوت به عمل میآورند، تشکر میکنم و امیدوارم دانشگاههای سراسر کشور این اقدامات را سر لوحه کار خودشان قرار دهند، چراکه چیزی که برای دانشجو جدا از مباحث علمی میماند هنر است و قطعاً این عرصه به یادگیری و آرامش روح و روان و ارتباطات دانشجویی و خانوادگی کمک میکند.
1/02/5