» » » گزارش میدانی دانشجو خبرنگار قرآنی، از اردوی جهادی محرومیت زدایی و فرهنگی دانشجویان
گزارش میدانی دانشجو خبرنگار قرآنی، از اردوی جهادی محرومیت زدایی و فرهنگی دانشجویان
قرارگاه جهادی شهید دکتر فیاض‌بخش، این بار با توجه به اولویت‌های برنامه‌های خود، برای تابستان امسال روستاهای محروم و دورافتاده استان چهارمحال و بختیاری، شهرستان کیار، شهرستان شلمزار، روستای دورک، کُل کُله و روستاهای حومه را برای کمک‌رسانی انتخاب کرد.

به گزارش دانشجوخبرنگار اعزامی سازمان قرآنی جهاد دانشگاهی؛ قرارگاه جهادی شهید دکتر فیاض‌بخش بعد از دیدار دانشجویی سال ۱۳۹۶ با فرمان مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای(مدظله‌العالی) مبنی بر آتش به اختیار دانشجویان و جوانان؛ با تیم‌های مختلف عمرانی، پزشکی‌، فرهنگی و رسانه‌ای با فرماندهی رضا بیات، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه امام صادق(ع) تشکیل شد.

این قرارگاه با برگزاری اردوهای جهادی به همراهی دانشجویان نخبه در روستاهای محروم استان لرستان، چهارمحال و بختیاری و خوزستان؛ سعی در محرومیت‌زدایی مردم بومی آن مناطق دارد و همچنین به‌طور ویژه در کرمانشاه به دلیل زلزله سرپل ذهاب با تیم ششصد نفره علاوه بر فعالیت‌های پزشکی و روانکاوی،۲۷ منزل مسکونی در مدت یک ماه از ۱۶ اسفند ماه تا ۱۶ فروردین سال ۱۳۹۷ با تیمی دانشجویی ساختند.

قرارگاه جهادی شهید دکتر فیاض‌بخش، با توجه به اولویت‌های برنامه‌های خود، برای تابستان امسال روستاهای محروم و دورافتاده استان چهارمحال و بختیاری شهرستان کیار شهرستان شلمزار روستای دورک، کُل کُله و روستاهای حومه را برای کمک‌رسانی انتخاب کرد.

قرارگاه شهید فیاض‌بخش با برگزاری اردوی جهادی با محوریت محرومیت‌زدایی با استفاده از دانشجویان نخبه دانشگاه‌ها در رشته‌های پزشکی، فرهنگی، عمرانی، دامپزشکی و رسانه به مدت ۱۲ روز در روستاهای دورافتاده استان چهار محال و بختیاری برگزار شد. این قرارگاه در قالب اردوی جهادی و برنامه‌ریزی تیمی در روز پنج‌شنبه، ۱۸ مردادماه به سمت این استان حرکت کردند.

برنامه کاری اردوی جهادی قرارگاه شهید دکتر فیاض‌بخش  جمعه، ۲۶ مرداد با تلاوتی از آیات قرآن آغاز شد؛ سپس حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدی طاهری با حضور در سکونتگاه قرارگاه، اشاره‌ای به حدیث امام علی(ع) کرد و گفت: دسته‌ای از افراد برای دنیا کار می‌کنند و دسته‌ای دیگر هم برای دنیا و هم برای آخرت کار می‌کنند؛ بعضی از گروها در قالب کار خیریه‌ای که همان کار نیروهای جهادی را می‌کنند، با هدف نفوذ، نیت غیر مذهبی را دارند که باید در برابر دشمن علاوه بر کار معنوی و جهادی کار مدیریت فکری انجام داد تا دشمن آن را نابود نکند.

سپس رضا بیات، مسئول قرارگاه شهید دکتر فیاض‌بخش به نطق ایراداتی درخصوص فضیلت این کار جهادی پرداخت و از تأثیر معنوی آن بر تیم دانشجویی و آبادانی کشور پرداخت و گفت: اردوی جهادی هیچ اجباری را برای دانشجویان ایجاد نمی‌کند ولی دانشجویان براساس حس وظیفه و آبادانی کشور به اینجا می‌آیند، درصورتی‌که این دست کارها وظیفه دولت و دیگر قوا است. دانشجویان جهادی هر جا کمبودی ببینند در آنجا بدون چشم‌داشتی حضور دارند.

تیم‌های جهادی اعم از عمرانی، دامپزشکی، دندانپزشکی، فرهنگی و رسانه‌ای، با تشکیل کارگروه به بحث و بررسی تجهیزات، معضلات و کمبودها پرداختند؛ این تیم‌ها با تجزیه و تحلیل شرایط با توجه به نیازها و کار زمانبندی شده به بحث و برنامه‌ریزی برای طول پروژه پرداختند و در ادامه این کار جهادی، روستاها و مناطق محروم دورک، کُل کُله، دره یاس، دره عشق برای عشایر و مردم محروم آن مناطق پروژه آب‌رسانی، استقرار مخزن آب، قرآن آموزی، رنگ‌آمیزی مدارس، مشاوره خانواده، مشاوره کارآفرینی برای زنان روستا با توجه به استعداد روستاها، آموزش قرآن و تحصیلی، بازی و برنامه‌های شاد و مفرح برای کودکان، در دستور کار خود داشتند.

این اردو به مدت ۱۳ روز با بررسی کار گروهی و جهادی در روستاهای دور افتاده استان چهارمحال و بختیاری شهرستان کیار شهرستان شلمزار تا تاریخ ۳۱ مردادماه همزمان با عید سعید قربان به فعالیت خود ادامه خواهد داد.


مسعود باریکان

97/05/29